Bár a koronavírus járvány egyrészt a videojáték-iparra is nagyon rossz hatással van, egyidejűleg nagy löketet is adott neki: márciusban 10 milliárd dollárt költöttek az emberek videojátékokra, ami minden idők rekordja.

A SuperData adatai szerint a 10 milliárd dolláros rekord bevétel annak köszönhető, hogy az emberek az otthoni karanténban a videojátékok felé fordultak, mint fő szórakozási forma, illetve, eszköz arra, hogy az online multiplayer játékokon keresztül kapcsolatot tartsanak másokkal. A tíz milliárd dollárnyi árbevételből 5.7 milliárd dollár volt a mobiljátékokból származó bevétel.

PC-s játékokra az emberek 56%-kal költöttek, ebből 567 millió dollár árbevétel származott, míg a konzolos játékokra a februári 883 millió dollár helyett 1,5 milliárd dollár jutott. Márciusban a legnépszerűbb cím az Animal Crossing: New Horizons volt, amiből 5 millió példányt adtak el digitálisan, amivel egyből rekordot is értek el, ugyanis egy hónap alatt digitális játékból ennyi példány még nem fogyott.

Összességében márciusban az egy évvel korábbihoz képest 11%-kal többet költöttek az emberek videojátékokra.