A Rovio Angry Birds Rio című játékát a március 22-i megjelenését követő tíz napban tíz millióan töltötték le. A cég az eredményt egy rövid tweetben tette közzé.

Az üzenet így szólt: “10 in 10:-) Angry Birds Rio breaking all records. A massive thanks to all our fans!!!“, azaz, ez minden korábbi rekordot felülmúl, s a fejlesztők nagyon köszönik a rajongóiknak. Az iPhone változat 0.99 dollárba, míg az iPad-es 2.99 dollárba kerül, és az App Store legnépszerűbb letöltései közt szerepeltek a megjelenést követő első héten.

Az eredeti Angry Birds durván tíz hónap alatt érte el a tízmilliós letöltést az iTunes App Store-ban, miután 2009 decemberében debütált. Azóta ez a rész már 100 millió letöltést megélt, s a Rovio szerint 40 millió aktív felhasználója van. A tavaly októberben az Angry Birds Halloween hat nap alatt elérte az egymilliós határt. Talán ez az elképesztő üzleti siker is hozzájárult ahhoz, hogy a Rovio az amerikai tőzsdére készül, ezt egyébként a cég szóvivője, Kaj Hed is megerősítette.