Az induló készlettel kapcsolatos problémák ellenére a Sony nem aprózta el várakozásait a PlayStation 5-tel kapcsolatban, és legalább 7 millió eladott példánnyal számol az első negyedév végéig.

A vállalat vezérigazgatója, Jim Ryan szerint a Sony várakozásai szerint a PlayStation 5 jobban szerepel majd a kasszáknál, mint hét évvel ezelőtt a PlayStation 4. Akkor a konzolból az első pénzügyi negyedév alatt 7 millió darabot adtak el, most ennél többel kalkulál a japán vállalat.

Úgy gondoljuk, hogy a PlayStation 5-ből több fogy majd az első pénzügyi negyedév alatt, amint amennyi a PlayStation 4-ből fogyott a megjelenésekor.

A PlayStation 4 2013 novemberében jelent meg Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában és Ausztráliában, majd 2014 februárjában Japánban. 2014. április 6-ig 7 millió darabot adtak el belőle a konzolgyártó szerint.

A PlayStation 5 november 19-én jelenik meg, amiből a lemezes változat 185 ezer forintba kerül, a digitális változat pedig ennél olcsóbban kerül az üzletek polcaira.