A közelmúltban debütált Battlefield Premium szolgáltatással kapcsolatban az Electronic Arts elmondta, hogy más címeknél is alkalmazni szeretnék a jövőben. Megnyugtattak mindenki, hogy a Battlefield esetén nem a Call of Duty: Elite szolgáltatás válaszlépéséről van szó.

Patrick Soderlund, az EA iletékes vezetőj elárulta, hogy olybá tűnik, hogy sikeres lesz a Battlefield Premium szolgáltatás, ugyanis az indulás óta eltelt két hét alatt már 800 ezer előfizetőt sikerült toborozni. Természetesen a rendszer sikerét ilyen rövid idő alatt nem lehetséges megjósolni.

Frank Gibeau, az EA Labels vezetője szerint a szolgáltatást később más címeknél is bevezethetik. Gibeau korábban leszögezte, hogy a Battlefield Premium nem válaszlépés a Call of Duty: Elite rendszerére, egyszerűen annyi történt, hogy nem készültek el vele időben. Kiemelte, hogy korábban a FIFA esetén már láthattunk hasonló újdonságot.

Természetesen a cél a Call of Duty egyeduralmának megdöntése, s Gibeau odáig ment, hogy példaként a FIFA és a Pro Evolution Soccer sorozat közti háborút hozta fel példának, ami előbbi javára dőlt el, úgy tűnik, végérvényesen. Ősszel a Medal of Honor: Warfighter lesz az aktuális Call of Duty installáció nagy ellenfele, s még nagyobb piaci részesedéstől szeretnék megfosztani az Activision üdvöskéjét.