Sajnos az idei őszi megjelenést már jó korán lefújta a Crystal Dynamics, s a Tomb Raider 2013-ra csúszott. Nem szűkölködünk azonban információkban a játékot illetően, a napokban a cég termékmenedzsere, a csinos Meagan Marie került mikrofonvégre.

A lenti videó nem tartalmaz gameplay jeleneteket, ellenben tíz percen keresztül lehet megtudni rengeteg érdekes információt a játékról, a koncepcióról, Lara karakteréről. Szeretném felhívni a figyelmet arra azonban, hogy ha végignézitek az anyagot, számos olyan információt is megtudhattok a játékról, amit nem biztos, hogy szeretnétek tudni, spoiler-eket helyszínekről, lehetőségekről, s arról, mi is vár a játékosokra.

Azzal nem árulunk el persze titkot, hogy jövőre egy eddig nem látott Lara Croft tér vissza, fiatalabb, éretlenebb, kevésbé szuper nő, ellenben hús-vér, esendő és félénk. Éppen csak végez az egyetemen, amikor Japán partjai felé indul egy régészeti felfedezőútra, azonban hajótörést szenved, s ami ezután vár rá, az legmerészebb álmaiban sem jutna eszébe.