A legutóbbi kiszivárgott gameplay felvételen már látszott, nagy a baj az EA Sports háza táján, legalább is ami az NBA Live 13-at illeti, ugyanis a videót szánakozva nézték a kosárlabdát szerető játékosok. Az EA Sports sem volt rest, törölte a játékot.

Az EA Sports bejelentette, hogy az NBA Live 13 munkálatait leállította, ez lesz sorozatban a harmadik év, amikor nem készül kosárlabdás játék a kiadónál. Mindezt Andrew Wilson, a cég alelnöke kürtölte világgá, s hozzátette, hogy a kitűzött megjelenési dátumra biztosan nem készülnek el a játékkal, s mivel csúszni nem szeretnének, ezért inkább törlik a projektet.

Természetesen ennek leginkább a 2K Games örül, aki az utóbbi években gyakorlatilag átvette a stafétabotot a műfajban NBA 2kX játékaival, ugyanis minőségben fényévekre húztak el az EA Sports által produkáltakhoz képest. A kiadó nem győzte hangsúlyozni, hogy nem a sorozatnak intettek búcsút, csak az idei epizódnak, így az is elképzelhető, hogy jövőre már jelentkeznek kosárlabdás játékkal. Vagy mégsem.