A SEGA bejelentette, hogy a találgatások igaznak bizonyultak, a Total War: Rome II javában fejlesztés alatt áll, és jövőre jelenik meg a stratégiai játék folytatása. A téma nem más, mint a Római Birodalom felemelkedése és természetesen bukása.

A játék a Creative Assembly boszorkánykonyháján rotyog, s a fejlesztők ígérete szerint soha nem látott valós idejű csatákat és a valaha létezett legnagyobb körökre osztott kampánnyal büszkélkedik majd a Total War: Rome II. A játékhoz teljesen új motor is készült, mely nem kevesebb, mint tízezer ember mozgatására képes, eddig még nem látott látványvilág keretében.

Már most nyugtatnak mindenki a készítők, hogy nem kell majd brutális vas a játék alá, ugyanis a motor kiválóan skálázható, így nem csak azok élvezhetik majd a játékot, akiknek erős a konfigurációjuk. Az első rész óta eltelt sok-sok év alatt a technológia hatalmasat fejlődött, így a fejlesztők úgy érzik, hogy most jött el az idő, hogy visszanyúljanak az anno hatalmas sikert aratott első részhez, s valami olyat hozzanak létre, amelyre az egész világ felfigyel.

A Total War: Rome II 2013-ban jelenik meg, egyelőre ismeretlen időpontban, kizárólag PC platformra. Lentebb az első fejlesztői napló, és egy élőszereplős trailer látható.