A THQ közzétette a második negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy a kiadónak továbbra sem megy jól. A Darksiders II gyakorlatilag megbukott, és a jövő évi nagy címeket halasztani kénytelen a kiadó.

Az elmúlt negyedévben a kiadónak 107,4 millió dolláros bevétele volt, ami elmarad a tavalyi azonos időszakban produkált 146 millió dollártól. Ezzel párhuzamosan viszont nettó vesztesége 92,4 millió dollárról 21 millió dollárra csökkent. Azt gondolhatnánk, hogy a pénzügyi helyzetük stabilizálódni fog, de sajnos nem: a Darksiders II-ből 1,4 millió darab került az üzletekbe, mely még akkor is kevés lenne a boldogsághoz, ha mindez az eladott darabszámot jelentené.

A kiadó kénytelen átstrukturálni jövő évi megjelenéseit, mind a Company of Heroes 2, mind pedig a Metro: Last Light csúszni fog, de a South Park RPG sem jelenik meg időben. Pénzügyi okok miatt ezek a 2014-es üzleti évre csúsznak át, bár a kiadó ezt akképp kommunikálja, hogy több időt szeretnének a játékok fejlesztésére fordítani.

Úgy tűnik tehát, hogy a THQ helyzete egy cseppet sem lett jobb, mint korábban volt, s a kiadó még mindig lefelé halad a lejtőn. Olyannyira, hogy bizonyos értelemben már a jövő évi megjelenései is veszélybe kerültek.

Nem lesz ennek jó vége, bár nagyon drukkolunk nekik, hogy sikerüljön felülemelkedniük a pénzügyi problémákon.