Nem kisebb dologra vállalkozik a DICE, mint arra, hogy letaszítsa trónjáról a – gyakorlatilag mindig is ott ülő – Call of Duty franchise-t. Bevalljuk, mi ennek örülnénk. Több kell ahhoz már nekünk, hogy hanyatt essünk egy játéktól, s a Call of Duty bizony ehhez már kevés.

Azok számára, akik szintén így vannak ezzel, jó hír, hogy a DICE nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint, hogy odaverjen a Battlefield 3-mal. A dolog egy Twitter beszélgetés, pontosabban kérdezz-felelek közben merült fel, amikor arról volt szó, miként lehet elhódítani a legnépszerűbb FPS-nek járó koronát a COD-tól. Alan Kerz, a Battlefield 3 gameplay tervezője adta meg a frappáns választ: “Azzal nem győzöd le a Call of Duty-t, hogy te próbálsz lenni az új Call of Duty. Csak úgy győzheted le, ha egy jobb shootert készítesz.”

Ennyire egyszerű lenne a recept? Igen, ennyire. Az már egy másik kérdés, vajon sikerül-e ez bárkinek is. Az Electronic Arts idén vad támadásba lendül az FPS-ek területén: hamarosan a Bulletstorm-al áll elő, aztán jön a Crysis 2, majd év végén a Battlefield 3.