Az Apple legújabb piacra dobott készüléke, az iPhone 4S az elmúlt három napban kivívta a világ legkelendőbb készüléke címet, mely messze felülmúlja a tavalyi eladásokat.

Mostanra legalább 4 millió készülékkel több van a világon, amely képes lesz lejátszani a 2011. december 1-jén megjelenő Infinity Blade 2-őt. Az Apple bejelentette, hogy legújabb készüléke, az iPhone 4S már az első hétvégén átlépte a több mint 4 millió példányos rekord eladást, amely egyben azt is jelenti, hogy ez a szám már most több mint a kétszerese, mint a tavalyi iPhone4 eladási száma ugyanezen időszakra.

Ez az első alkalom, hogy az Apple egyszerre több szállítóval is leszerződött egy készülék terjesztését illetően az Egyesült Államokon belül. Tavaly júniusban – az iPhone 4 indulásakor – kizárólag az AT&T forgalmazta a készüléket, majd februárban a Verizon-nál is landolt. Azonban az iPhone 4S-t az Államok három legnagyobb szolgáltatójához szállították egyidejűleg, s így kezdték meg a forgalmazást, melyek név szerint: AT&T, Verizon és a Sprint. Az iPhone 4S jelenleg kapható az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Japánban és az Egyesült Királyságban. Október 28-tól további 22 országban, köztük Magyarországon is, míg év végére világszerte összesen 70 országban lesz elérhető a készülék.