A Twisted Metal kampány módjáról nem nagyon lehet hallani, s ez nem véletlen, a fejlesztők saját bevallása szerint is multiplayer fókuszú a játék. Infok és trailer.

Az Eat, Sleep, Play elárulta, hogy a játékban négy banda kap szerepet, s mindegyiket egy már jól ismert Twisted Metal karakter képvisel: a Holy Men csapatot Preacher, a Dolls csapat fő embere Dollface, a Clowns vezetője Sweet Tooth, s a Skulls bandát Mr. Grim reprezentálja. A játékban három játékmód lesz, s ezek mindegyike csapat alapú.

A Deathmatch módot nem kell különösebben kommentálni, mindenki tudja, miről van szó. A Nuke módban a cél az, hogy atombombát dobjunk az ellenfél által védett tereptárgyakra. Az egyik csapat mindent megtesz majd a pusztításért, a másik pedig mindent azért, hogy ezt megakadályozza. A védekező csapatból el lehet rabolni egy embert, azt beleszuszakolni a rakétába, s vele együtt kilőni az adott tereptárgyra.

A Last Man Standing módban is a főszerep a csapatmunkáé, s ha valaki a fűbe harap, bár újraéled, de a csapat életerőpontjait csökkenti. A címből ki lehet következtetni, hogy az győz, aki utoljára marad talpon. A játékban új fegyverek is lesznek, igen, mesterlövészek már előre élvezkedhetnek, ugyanis ilyen puska is lesz.

A Twisted Metal október negyedikén jelenik meg, kizárólag PS3-ra.