A közelmúltban a BioWare hivatalos Facebook oldalán megjelent egy szigorú közlemény, miszerint a Mass Effect 3 befejezése végleges, ez pont olyan, amilyennek szerették volna a fejlesztők, fogadja el mindenki. Most már más a gyerek fekvése.

Úgy tűnik, hogy nem lesz eredménytelen a rajongók tömegének felháborodott visszajelzése, ugyanis a BioWare puhulni látszik a kérdésben, s egy újabb közleményben tudatták a rajongókkal, hogy “a(z) (információ)gyűjtés és megfontolás” fázisában vannak, azonban még nem született döntés az alternatív befejezéssel kapcsolatban.

Más szóval, a BioWare akár meg is változtathatja a Mass Effect 3 befejezését, ha a nyomás tovább folytatódik a rajongók részéről. Továbbá, ötleteket várnak azzal kapcsolatban is, hogy milyen is legyen az új befejezés.

 Szeretnénk mindenkit biztosítani afelől, hogy aktívan figyeljük és komolyan vesszük az összes rajongói visszajelzést, s még nem dőlt el semmi. Jelenleg gyűjtjük az információkat és fontolgatjuk a visszajelzéseket, s nem döntöttünk arról, hogy megváltoztassuk-e a befejezést.

Nincs semmi fontosabb számunkra, mint a rajongók visszajelzése és véleménye. Elnézést kérünk mindazért a félreértésért, amit ez okozott. Legfontosabb célunk, hogy továbbra is kapcsolatban maradjunk veletek, hűséges rajongóinkkal, s ezt a társalgást nyitottá és produktívvá tegyük.

 

Ha a BioWare enged a játékosok nyomásának, a Mass Effect 3 lehet az első olyan nagy franchise, melyben a rajongók és a fejlesztők közösen alakítják a játék történetét.

Ha te is szeretnéd a véleményed elmondani, s alternatív befejezést kérni a játékhoz, kulturált és értelmes formában itt megteheted.