A leállásból megerősödve kerülhet ki a PlayStation Network, s ha sikerül végre újra működésre bírni a rendszert, új funkciók is bemutatkozhatnak. 

 Az egy hete, külső támadás miatt álló rendszert üzemeltető Sony egyszer és mindenkorra szeretné megnyugtatni a játékosokat, s nem csupán a rendszer biztonságát illetően, hanem olyan új funkciókat is bemutatva, melyet azok már régóta vártak a Sony-tól.

Az Engadget fórumon egy felhasználó magát Sony alkalmazottnak adta ki, s ő írta le azokat a legfontosabb funkciókat, melyeket a következő PSN frissítés alkalmával vehetnek birtokba a felhasználók. A játékosok már játék közben is képesek lesznek szöveges üzenetváltásra, s video chat-et is folytathatnak az Eyetoy kamera segítségével, akár játék közben is.

Ez még nem az összes funkció állítólag, amit a Sony tervez, s ahhoz, hogy teljes mértékben feledtesse a játékosokkal a közelmúlt eseményeit, ennél jóval többre lesz szüksége. Vissza kell édesgetnie magához a játékosokat, a bizalmat visszaállítani, kíváncsian várjuk, hogy mi mindennel rukkol majd elő a Sony ennek érdekében.