Néhány héttel ezelőtt mondhattunk búcsút a Games for Windows Live Marketplace-nek, mostantól egy újabb nevet felejthetünk el: Xbox LIVE Marketplace. A Microsoft ugyanis átnevezte, mostantól Xbox Games Áruház a hivatalos magyar neve.

Ennél hülyébbe nevet keresve se lehetett volna jobban találni, mostantól ugyanis Xbox Games Áruházként találhatjuk meg mindazt, ami eddig Xbox LIVE Marketplace néven futott. Angol nyelven persze szebben hangzik mindez: Xbox Games Store. Nagy valószínűséggel a változáshoz az is hozzájárult, hogy a cég néhány nappal ezelőtt terítette azt a frissítést, mellyel kivezették a Microsoft Pontokat a rendszerből, ezentúl már minden árat forintban láthatunk, és csak bankkártyával vásárolhatunk a piactéren.

A hivatalos álláspont szerint az átnevezés célja az volt, hogy a felhasználók könnyebben megtalálhassák a tartalmakat, s az Xbox Music Store és Xbox Video Store mellé egy olyan nevet találjanak, mely az említett két felülethez illeszkedik.

Egy ingyenes üzleti tanácsadás keretében tudnánk javasolni az Xbox Játék Áruház elnevezést, ha már mindenáron le akarta magyar nyelvre fordítani a cég a virtuális áruház nevét.