Sorra zárnak be a nagyobb kiadók stúdiói, a napokban épp a Kaos Studios. A Rockstar Games és az Avalanche Software ennek ellenére új egységeket nyit, előbbi AAA játékokra, utóbbi  mobilokra koncentrál.

A Rockstar Edinburgh-ben nyitotta meg legújabb egységét, a Mainly About Games-t, melynek vezetője az az Anthony Gowland lesz, aki korábban a GTA: Chinatown Wars és a Red Dead Redemption dizájnere volt. A stúdió webes és mobilos játékokra koncentrál majd, első projektjük egy puzzle játék, a Tealy & Orangey lesz. Gowland szerint a kisebb, független stúdió jól meglesz majd a Rockstar, jellemzően AAA kategóriás portfóliója mellett.

Az Avalance Software új, New York-i egysége idén ősszel nyitja meg kapuit, az új divízió vezetője David Grijns lesz, aki az Altaris-nál és az Activision-nél is megfordult korábban. A stúdió nagy költségvetésű, konzolos, kézikonzolos és PC-s játékokat készít majd. Legkorábban 2014-ben találkozhatunk első projektjükkel, melyhez az első két évben legalább 50 embert foglalkoztatnak majd.