Az új Xbox 360 dashboard már két napja letölthető, s ha figyelmesen elolvastad a felhasználási feltételeket, akkor valami nagyon furcsát találhattál benne. Sőt, kettőt is.

Az új Xbox 360 dashboard telepítését követően egy nem rövid, azonban hosszú felhasználási feltételeket kell elfoganod, melyben a Microsoft gyakorlatilag lemondat abbéli jogodról, hogy beperelhesd a céget. A szövegezés hasonló ahhoz, mint amit a Sony és az Electronic Arts is bevetett már korábban. A Microsoft verzió kimondja, hogy azok a felhasználók, akik igényeikre nem kaptak megfelelő választ vagy megoldást a hagyománys ügyfélszolgálati csatornákon keresztül, békéltető folyamatnak kell alávetni magukat, ezáltal nem indíthatnak jogi eljárást a cég ellen. Azaz, lemondatnak a jogodról, hogy beperelhesd a Microsoftot.

Még figyelemre méltóbb az a bekezdés, ami arról szól, hogy a Microsoft anyagi felelőssége bármelyik felhasználója felé nem haldhatja meg az 5(!!) dollárt Gold tagság esetén, Silver tagság esetében pedig nincs anyagi felelőssége egyáltalán.

Úgy tűnik, hogy ahhoz, hogy használhasd az új dashboardot, fel kell hogy adj néhány jogodat. Köszöntünk a szép új világban!