Az Official PlayStation Magazine francia kiadásából új FIFA 12 információk láttak napvilágot az ősszel megjelenő következő EA focis installációról.

Ismét elhangzott az információ, hogy az AI is kihasználja a Personality+ funkciót, melynek lényege, hogy a játékos képességei nagyobb hatással lesznek a játékmenetre, mint korábban bármikor. Ez nem csak a saját játékosainkra, de az ellenfélre is igaz lesz. Sőt, a védekezésnél is működésbe lép a funkció.

A FIFA franchise-t jól ismerők tudják, hogy az EA évről évre igyekszik valami hangzatos újítással előrukkolni, 2011-ben ez az Imapct Engine lesz, mely a párharcoknál figyeli, hogy melyik testrészek kerülnek kapcsolatba egymással, így a sérülések valóban azután következnek majd be, ha mondjuk valaki sok rúgást kapott egy helyre. Ha olyan játékoshoz szeretnénk passzolni a labdát, aki nem látszódik a képernyőn, a hibázás lehetősége nőni fog (AI Vision Game funkció), ezzel elkerülve azt, hogy vakon passzolgassanak a játékosok. Természetesen lesznek új mozdulatok, földközeli kameraállás, s a menü is egyszerűsödik.

Érdekes, hogy az, hogy melyik platformokra jelenik meg a FIFA 12, az még nem lett megerősítve.