A hírek szerint a Sony eljuttatta a fejlesztőkhöz a legújabb devkit-et, így újabb pletykák kerültek fel az éterbe a PlayStation 4-ről. A találgatások az E3 előttre várják a bejelentést, persze mindez merő spekuláció.

A VG247 jóvoltából tudtuk meg, hogy a PS4 egyelőre úgy néz ki leginkább, mint egy PC-s számítógépház, a gyártó ugyanis ebbe építette bele a hardvert. Állítólag ez a második devkit a sorban, és lesz még kettő, 2013 januárjában lehet számítani gyakorlatilag a végleges verzióra. A fejlesztés az Orbis kódnév alatt fut, egyáltalán nem biztos, hogy PlayStation 4-nek fogják hívni az új konzolt.

A PlayStation 4 lelke jelenleg egy AMD A10-es processzor, s a cuccban jelenleg 8-16GB RAM található. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a végleges hardver is ekkora memóriakapacitással rendelkezik majd, csupán az volt a cél, hogy a játékok még 3D-ben, 1080p-s felbonátsban is hozzák a másodpercenkénti 60 képkockát.

A konzolban Blu-ray olvasó lesz, ezen tehát nem változtat a Sony, s 256 GB-os háttértárat kap. Sokan arról beszélnek, hogy bizonyára már nem sima HDD, hanem SSD kerül a konzolba, ez azonban nagyon megdrágítaná annak az árát. Az új konzol állítólag még kikapcsolt állapotában is képes lesz arra, hogy a háttérben frissítéseket töltsön le játékokhoz, illetve a rendszerhez, ezt a funkciót azonban ki lehet majd kapcsolni.

Fentieket kéretik jó nagy adag kétellyel kezelni, ugyanis mindez csak pletyka.