2011-ben több PS3 exkluzív játék is megjelenik, s ezek közül az egyik, amit a játékosok leginkább várnak, a Resistance 3.

Miközben számos találgatás látott már napvilágot arról, hogy mit is árul el majd a játék trailere, melyet a közeljövőben, a Spike Videogame Awards-on mutatnak be, az amerikai PlayStation Blog új információkat szolgáltatott az Insomniac kezei alatt készülő lövöldözős játékról. A blog több olyan információt is megerősít, amiket a játékosok már tudnak, vagy találgattak róla.

Például, a játék fő karaktere valóban Joseph Capelli lesz. A blog bejegyzés, amit Marcus Smith, az Insomniac munkatársa jegyez elárulja, hogy Capelli, a Resistance 2 eseményei óta szolgálaton kívül tengeti idejét, és feleségével, Susan-nal, és fiukkal, Jack-kel bujkálnak az Egyesült Államok közepén, az oklahomai Haven-ben. A Chimera lett a győztese a világméretű konfliktusnak, s a harmadik részben Capelli egy végső kísérletet tesz arra, hogy megállítsa a világméretű dominanciát. Az emberiség utolsó képviselőit módszeresen likvidálják, s a játékból készült képek alapján a remény, mint olyan nem létezik többé.

A blogbejegyzés utolsó bekezdése a legérdekesebb azonban, mely a játékmenetről árul el újabb információkat, s valljuk be, a rajongók ezt várják leginkább. Smith megerősíti, hogy visszatér a fegyver kerék a játékba, aminek a segítségével Capelli bármelyik fegyverét könnyen eléri. S ezek a fegyverek bizony fejleszthetők lesznek. Ami a ko-op módot illeti, Smith kihangsúlyozta, hogy a kampány módban lehetőség lesz két játékos egyidejű részvételére, amit akár osztott képernyőn, akár pedig online játszhatnak. S talán ami sokakat a leginkább érdekli az az, hogy a multiplayer mód sokkal összeszedettebb lesz a korábbinál.

A Resistance 3 előreláthatóan 2011 őszén jelenik meg kizárólag PlayStation 3-ra.