A THQ tovább folytatja strukturális reformját, s úgy döntött, hogy további stúdiókat zár be. A kiadó nem titkoltan a legnagyobbak közé szeretne felnőni a következő években.

Az év első felében rájárt a rúd a THQ érdekeltségeire: bezárták a Homefront-ot készítő Kaos Studios-t, a THQ Digital Warrington-t (Red Faction: Battlegrounds), és a Red Faction sorozatának is pontot tett a végére a kiadó. A tisztogatás tovább folytatódik, három stúdió és egy franchise kerül a lefolyóba. A franchise az MX vs. ATV, egyúttal az azt készítő THQ Digital Phoenix is bezárásra ítéltetett. Emellett két ausztrál csapat, a Blue Tongue Entertainment (de Blov 2) és a THQ Australia (Megamind) fejlesztői is új munka után nézhetnek.

A THQ célja nem más, hogy eltávolodjon a kevésbé nyereséges gyerekeknek készülő, illetve filmes játékoktól, helyette AAA+ kategóriás játékokat szeretne készíteni. A kiadónak az átszervezés következtében öt belső stúdiója maradt: a friss THQ Montreal, a Volition, a Relic Entertainment, a THQ San Diego és a Vigil Games.