Újabb, minden eddiginél nagyobb támadási hullámra készül hackerek egy csoportja a Sony ellen, ezzel akarják megtorolni a PlayStation Network-kel kapcsolatos hanyag hozzáállást.

A cyber támadásra már hétvégén sor kerülhet, miközben a PSN még mindig áll. Amennyiben sikerül is végrehajtani a támadást, ez lenne az eddig legnagyszabásúbb és legagresszívebb lépés a Sony ellen, még azt is felülmúlná, amikor a cég érdekeltségébe tartozó honlapok nem volt elérhetőek egy ideig.

A hackerek a saját IRC csatornájukon tudatták szándékaikat a hétvégére tervezett legnagyobb támadásról a Sony weboldalai ellen. Terveik szerint információkat lopnak majd szerverekről, beleértve felhasználók nevét, hitelkártya adataikat, címeiket, melyeket aztán nyilvánosságra is hoznak a feltört honlapokon. A hackerek azt állítják, hogy már most is van hozzáférésük néhány Sony szerverhez. Bár a japán cég mindent megtesz, hogy szolgáltatásait újraindíthassa, a biztonsági szakértőkkel, az FBI-jal és az Igazságügyi Minisztériummal egyelőre reménytelen harcot vívnak az elkövetőkkel szemben.

Bár a legutolsó információk szerint a PlayStation Network még ezen a héten újraindul, erre már csak két napjuk van, s egyelőre minden jel arra mutat, hogy nem fognak életet lehelni a rendszerbe, pláne, ha a fent vázolt támadás a hétvégén megvalósul. Óriási slamasztikában van a Sony.