Ami a tavalyi bejelentéskor még nagyon távolinak tűnt, az egyre közelebb van: még néhány hónap, s a Naughty Dog Uncharted 3: Drake’s Deception játéka megjelenik.

Az Official PlayStation Magazine legutóbbi számában a Naughty Dog fejlesztői beszéltek a várhatóan nagy kasszasiker játékukról, melyről már tudtuk azt, hogy egy sivatagban játszódik szinte teljesen. Ez a sivatag a Rub’al-Khali, s Drake egy elveszett városrész után kutat 8Iram of the Pillars). A játékban lesznek visszatérő karakterek, ebből eddig csak Sully-t erősítették meg.

Ahhoz, hogy minél realisztikusabban adhassák vissza a sivatag nyújtotta életérzést és környezetet, rengeteget tanulmányozták annak viselkedését, a homok mozgását, s arra jutottak, hogy a sivatag gyakorlatilag úgy viselkedik, mintha folyadék lenne. Éppen ezért a játékban a sivatag nagyon is élő lesz, folyamatos homokviharokra, átfúvásokra lehet számítani, nem lesz egy sétagalopp. Persze a sivatagon kívül lesznek más helyszínek is, nem homokkal teli szájjal kell végigharcolni a játékot, például Londonban is rövid tiszteletét teszi majd Drake.

A harcban adódó lehetőségeink bővülni fognak, egyszerre több ellenféllel is sikeresen lehet felvenni majd a harcot, s lesz egy teljesen új, lopakodós mechanizmus is. Ha mindez még nem elég, akkor ott lesznek a felkapható tárgyak, melyekkel ha elég ügyesek vagyunk jó néhány életet kiolthatunk. Sokak örömére masszív járműhasználatra is szükség lesz, bár részleteket nem árultak el róla, annyit azért igen, hogy teljesen új élményre lehet számítani ezzel kapcsolatban.