Idén rendhagyó módon a FIFA 12 DLC-jeként érkezik az UEFA Euro 2012, melyben új játékmód lesz, de gyakorlatilag bárminemű fejlesztés és újítás nélkül érkezik majd a játék. Az EA Sports szerint nem érték volna meg az átalakítások a játékmenetben.

Az Eurogamer-nek adott nyilatkozatában Sebastian Enrique elárulta, hogy kevés volt a fejlesztésre rendelkezésre álló idő, s félkész fejlesztések helyett inkább az új játékmódokra koncentráltak. Korábban is jellemző volt, hogy az igazi újítások az év végi “nagy címekbe” kerültek bele, de ez érthető is, ezek kidolgozása rengeteg időt, erőforrást vesz igénybe, anyagilag egyszerűen nem éri meg. Másrészt, ha már év közben lelövik a poént, milyen újítások maradnak az év végi teljes értékű játékra?

Az Euro 2012 fejlesztése tavaly áprilisban indult, s a polírozás helyett inkább az új játékmódokba feccölték a pénzt és az energiát, mint például az Expedition mód (ld. lenti videó). Enrique azt is elárulta, hogy ebből a részből kimaradnak a selejtezők, ugyanis korábban ezzel nagyon kevesen játszottak, a küzdelmeket idén egyből a csoportmeccseken lehet kezdeni.