A Capcom játéka 1997 óta parkolópályán van, s a rajongók már le is tettek arról, hogy valaha ismét lesz Darkstalkers. Most felcsillant a remény, talán még is.

A bunyós játékok ismét népszerűségnek örvendenek, köszönhetően a Super Street Fighter IV-nek és a Marvel vs Capcom sorozatnak. A Darkstalkers rajongók azonban már régen lemondtak arról, hogy ismét kedvenc játékukban oszthassák a pofonokat.

Múlt nyáron Yoshinori Ono, a Capcom producere kijelentette, hogy nagyon örülne, ha ismét egy Darkstalkers játékon dolgozhatnak, s bíztatta a rajongókat, hogy továbbra is bíztassák őket, hogy szükség van a játékra. “Egy új Darkstalkers… Tudom, hogy az emberek szeretnék.” – nyilatkozta Ono.

A tavalyi New York Comic Con-on mellékesen megemlítettem, s a teljes közönség feltette a kezét, amikor megkérdeztem, hogy érdekelné-e őket. Rögtön vittem is a hírt a Capcomhoz, és azóta a játékért lobbizom. Bár azóta nem került elő a téma, de nem adtam fel, továbbra is kezdeményezni fogom.”

Ha Ono olyan sikeresen hallatja a hangját a Capcomnál, mint ahogy a Street Fighter IV-ért is szót emelt, s ami később meg is valósult, úgy tűnik, nem kell már olyan sokat várni az új Darkstalkers-re. Azonban addig is szükség van arra, hogy a játék rajongói kérésüket kifejezzék a kiadó felé.