A Sony megerősítette, hogy az Uncharted 3: Drake’s Deception-nek lesz zártkörű és nyílt multiplayer bétatesztje is. Természetesen eltérő időpontban.

Ha valaki megvásárolja az inFamous 2-t, vagy előfizet a PSN Plus-ra, akkor már június 28-án hozzáférhet a bétateszthez, máskülönben csak július 5-től csatlakozhat. A béta bejelentésével párhuzamosan a Naughty Dog társelnöke, Evan Wells azt nyilatkozta, hogy a még mindig meglehetősen erős Uncharted 2 közösség nagymértékben formálta a stúdió megközelítési módját az Uncharted 3-hoz.

“El akartuk bűvölni a közösséget, és meghallgattuk azt, hogy mit is kérnek”- mondta. A teljesség igénye nélkül: egy új muti játékmód, a Three Team Deathmatch került bejelentésre, és még várható másik is a jövőben, a közösségi médiát is kiaknázzák, Facebook integrációval, YouTube feltöltési lehetőséggel, a testreszabhatóságra sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek majd, sztereoszkópikus 3D támogatás, osztott képernyős mód, új kincsek, karakterek stb.

Úgy tűnik, hogy a Naughty Dog nagyon összekapta magát, s a nagy sikerű második részt követően egy még sikeresebb, és üzletileg nagyobb hasznot hozó harmadik résszel próbálja meg feltenni a koronát Drake fejére.