Senki nem gondolta volna tegnapi hírünk után, hogy a Sony kontra LG per hatalmas fordulatot vesz, s a blokádot feloldják a PS3 konzolokkal szemben. Pedig most ez történt.

Kilátástalannak tűnt a Sony helyzete az LG-vel szemben, miután a koreai cég bíróságra citálta a japánokat a PS3-mal kapcsolatos szabadalmak megsértése miatt. Miután a holland vámhatóság lefoglalt több ezer konzolt, nagyon úgy tűnt, hogy az európai készletek hamarosan kiapadnak, s ez milliós károkat okoz a Sonynak.

A tegnap délutáni meghallgatás a bíróságon azonban a Sonynak kedvezett, ugyanis az eddig lefoglalt konzolokat mostantól ki lehet szállítani az európai üzletekbe. Az már csak hab a tortán, hogy az LG-nek ki kell fizetnie a perköltségeket., 130 ezer eurót. Végleges ítélet azonban még nincs, azonban ez óriási fordulat a két cég háborújában.

Ha az embargót a bíróság fenntartotta volna, a heti 100 ezer darab PS3, ami a kontinensre érkezik, ment volna a vesztegzár alá. Ez pedig néhány hét alatta taccsra vágta volna Európa PS3 utánpótlását, így billentve esetleg a mérleget a Microsoft konzolja javára.