Egy ideje már tudható, hogy a Wii U kétfajta kiszerelésben lesz kapható: a Basic modell 8GB tárolókapacitással, a Deluxe változat pedig 32GB-tal bír majd. Ebből azonban le kell vonni azt a mennyiséget, amelyen a firmware és egyéb adatok elfoglalnak.

A napokban jelentette be a Nintendo, hogy a tárhely mérete egy bruttó kapacitás, melyből le kell számítani azt a mennyiséget, amit érdemben nem tudunk használni, az a konzol működéséhez kell. Ez a méret pedig nem csekély, a figyelemreméltó 4,2GB-ot jelenti, amit gyakorlatilag vásárláskor kidobunk az ablakon!

Az alapverzió esetén tehát 3GB, a prémium esetében 25GB marad meg. Egyetlen digitális játék a Wii U-ra körülbelül 3 gigabájt helyet foglal el, így köszönjük Nintendo, ki vagyunk a konzoloddal a vízből! Igen, már hallom is a választ, hogy a Wii U tárolókapacitása külső merevlemezzel bővíthető, de hadd mondjak valamit: létezik két versenytárs, az egyiket Sony-nak hívják, ráadásul hazátok beli, a másik pedig a redmondi óriás, a Microsoft. Mindkettőnek van egy-egy nagykonzolja, melyek átlagos kapacitása jelenleg 250GB és 320GB, sőt, a PS3-ból 500GB-os méret is létezik.

Ezeket a konzolokat a világ gémereinek nagy százaléka már elavultnak tartja, és bőszen kántálja a következő generáció, azaz a nextgen időszerűségét! Azaz, a jelenleg már elavultnak számító, hetedik életévét taposó Xbox 360 is legalább tízszer annyi tárolókapacitással rendelkezik, mint a ti legújabb üdvöskétek, melyen majd vígan Zeldázhatunk, Mariozhatunk és Nintendo Land-ezhetünk jóval több pénzért, mint amennyibe bármelyik nagykonzol is kerül jelenleg! Ugye nem haragszotok meg, ha erre mondunk egy kövér nemet?

Mit gondoltok, szerencsés lépés ez a Nintendo részéről, hogy úgy nyitja meg az új generációt, hogy egy nagyon fontos fizikai paraméterben hét évet lép vissza?