A Sony közzétette a 2012. március 31-én zárult üzleti évének eredményeit, a vállalat veszteséges volt, részben köszönhetően a csökkenő hardver- és televíziós eladásoknak. 18.5%-kal esett azon részleg bevétele, ahova a PS3 is tartozik.

A japán vállalat igen vaskos, 79,1 milliárd dolláros veszteséget halmozott fel, derült ki a pénzügyi jelentésből. Ez az eredmény az egy évvel ezelőttihez képest rosszabb, akkor 259, 6 milliárd jenes veszteséget termelt a cég, az idei pedig jenben kifejezve 456,7 milliárd, azaz, a cég majdnem megduplázta veszteségét.

Részlegük, melyhez a PlayStation brand is tartozik, 2,8 milliárd dolláros nettó veszteséget hozott össze, 18.5%-kal csökkentek az eladások is. A PlayStation 3 konzolból 13.9 millió fogyott világszerte, szemben az egy évvel korábbi 14.3 millióval, így a PS3 eladásai is masszívan csökkentek. Ráadásul, a még mindig sikerkonzolnak számító PSP is negatívba fordult, 6.8 millió talált gazdára, szemben a korábbi 8 millióval.  A PS2 szekere -érthető módon – szintén deficites, míg az előző évben 6.4 millió ment el belőle, idén már csak 4.1 millió darab.

Várva várt kérdés, hogy mi van a PlayStation Vitával? Nos, a vállalat információja szerint március végéig 1.8 millió darab ment el belőle világszerte, azaz, még a csillió éves PlayStation 2-ből is több mint kétszer annyi fogyott, mint a reményteljes Vitából.

A Sony, mindezek ellenére az aktuális üzleti évre 376,5 millió dolláros profitot vár.