Nem a Take-Two az egyetlen kiadó, aki sajnos nem túl jó negyedéven van túl, derült ki a ma közzétett pénzügyi jelentésből, mely a 2012-es harmadik üzleti negyedévet vette górcső alá, mely tavaly december 31-gyel zárult.

A kiadó árbevétele a vonatkozó időszakban 236,3 millió dollár volt, szemben az egy évvel korábbi azonos időszak 334,3 millió dolláros bevételével. Ezzel szemben a Take-Two 41,7 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el, ami bár soknak hangzik, nem olyan vészes összeg a kiadók számadásakor.

A pénzügyi mutatókat követően a kiadó jelentéséből számos érdekes információ is kiderül. A 2010-ben megjelent megasiker, a Red Dead Redemption már 13 millió eladott példánynál jár, míg a tavaly májusban megjelent L.A. Noire 5 millió vásárlóval büszkélkedhet, s az NBA 2K12 sem állt meg 4 millió darabig, igaz, hogy ez az eredmény kicsit csalóka, ugyanis a kosaras játéknak tavaly nem volt valós alternatívája.

A kiadó bevételeinek 11 százalékát a digitális értékesítések tették ki, a Grand Theft Auto III minden mobil platformon jól teljesített.  S akkor folytassuk a jövővel. A Grand Theft Auto V megjelenési dátumát továbbra is homály fedi, s sem a BioShock: Infinite, sem pedig a Borderlands 2 nem kapott megjelenési dátumot. A Spec Ops: The Line késni fog, vélhetően csak az első félév végén, második félév elején-közepén indul útjára.

A Take-Two az elkövetkezendő időszakot mint a vállalat lehetséges legjobb negyedéveként emlegeti, amiben csak bízni tudunk, tekintettel arra, hogy az egyik legkomolyabb címeket felvonultató kiadóról beszélünk.