A Microsoft, meghallva a rajongók óriási felháborodását az Xbox One DRM-rendszerével kapcoslatban, mint például a 24 óránkénti bejelentkezés, a használ játékok eladásának korlátozása, meggondolta magát, és visszalép ezektől a korlátozásoktól.

Minderről Don Mattrick, az Xbox Team feje számolt be. Szerinte ugyanis a játékosok kifejezetten élvezik azt a szabadságot, amit a lemezes játékok nyújtanak, hogy azt szabadon kölcsön lehet adni, illetve el is lehet cserélni vagy adni, s úgy gondolják, hogy nem szeretnék ezt a fajta szabadságot korlátozni. Éppen ezért a korábban bejelentett DRM-szabályokat több ponton is módosítják, visszavonják.

Az Xbox One-nal csak egyetlen egyszer lesz kötelező online bejelentkezni, ezt követően azt is megteheti majd, hogy örökre offline játszik a konzolon. Értelemszerűen mégsem lesz 24 óránkénti kényszerített bejelentkezés, nem kell netkapcsolat ahhoz, hogy valaki játszhasson a konzollal.

A lemezes játékoknak azok futtatásakor a konzolban kell lenniük, azonban a Microsoft úgy döntött, hogy szabadon lehet azt kölcsönadni, cserélni és eladni, korábbi terveivel ellentétben. A játékok régiózár nélkül érkeznek, s megjelenésük napján mindegyik elérhető lesz digitális formában is. A digitális verziókat is lehet majd offline játszani. Természetesen ezek következtében megszűnik az a lehetőség is, hogy 10 LIVE-os barátunkkal megoszthatunk egy játékot, sőt, egyszer egynek el is ajándékozhatjuk azt.