Nem sikerült túl jóra a hét elején a Nintendo Wii U prezentációja, sokan elégedetlenek voltak, hogy magáról a konzolról szó sem esett. A cég részvényei is zuhanni kezdtek.

Satoru Iwata is elismerte, hogy nem feltétlenül a legjobb koncepciót választották az új konzol leleplezésére azzal, hogy szinte kizárólag csak a kontrollerrel foglalkoztak, a konzollal nem. Azonban ez tudatos volt, nem véletlen, hogy a kontrollert helyezték előtérbe. Egyszerűen meg akarták mutatni a kontrollerben rejlő lehetőségeket, de utólag szerencsésebbnek tartotta vona, ha előbb a konzolról mutatnak néhány képet. Mivel a Nintendo is úgy gondolja, hogy az új konzol hardvere nem akkora durranás, mint a kontroller, s szerintük játék közben a konzol úgyis láthatatlan marad, így a fókusz a kontrolleren volt.

Az egy dolog, hogy a közönség, akik részben a leendő potenciális vásárlóközönség, nem volt elragadtatva a bemutatótól, de a cég részvényeseinek bizalma is megroggyant a Nintendo-ban, nem véletlen, hogy a prezentáció után a cég részvényeinek értéke 11%-ot esett. A Nintendo úgy véli, hogy ennek oka az a fokozott várakozás, ami mindig megelőzi a nagy bejelentésüket, illetve az, hogy a részvényesek nem tudják értékelni az új hardverben rejlő lehetőségeket. Ugyanez történt a Wii 2006-os bemutatásakor is, mutatott rá a Nintendo.