Egy újabb, nem feltétlenül jó hír látott napvilágot a Nintendo E3-on bejelentett új konzoljáról, a Wii U-ról. A hardver nem lesz képes DVD lejátszásra költségcsökkentés miatt.

Sem Blu-Ray, sem pedig DVD támogatásra ne számítson senki a jövőre megjelenő Wii U-val kapcsolatban. A japán cég költségkímélés miatt mond le a multimédiás szolgáltatásról. A hivatalos közlemény szerint a háztartások zömében már van DVD vagy Blu-Ray lejátszó, nincs értelme a Wii U gyártási költségeit jelentősen megnövelni pusztán a multimédiás funkció miatt.

Nagyon korai még erről érdemben nyilatkozni, de az érzéseim jelenleg azt súgják, hogy a Wii U japánon kívül hatalmas bukta lesz. Már a bemutató is felemásra sikeredett az E3-on, a cég részvényei emiatt jelentősen be is zuhantak. Később kiderült, hogy semmi extra vas nem lesz a Wii U alatt, illetve az eredeti Wii játékokat sem skálázza fel a konzol. Végül pedig megérkezett az első olyan játékról szóló videó, ami a Wii U-ra készül. Ez is elég gyengusra sikeredett.