A Square Enix magyar idő szerint ma hajnalban jelentette be sajtótájékoztatóján, hogy késuül a Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes. A játék a Wii új konzoljára is megjelenik.

 Nem sokat lehetett hallani az új Dragon Questről a 2008-as szűkszavú bejelentés óta, ami a lényeg, hogy időközben multiplatform cím lett belőle, a Wii-s verzió mellett elkészül egy Wii U-s port is. A játékot maga a Square Enix készíti, a sorozat történetében először.  A tizedik rész a kilencedik alapjaira épít: öt faj és öt kontinens történetét meséli el Astortia világában, s az egész játék masszív online támogatást is kap.

A kampány offline módban is teljesíthető lesz, s visszatér a saját karakter készítésének lehetősége, melyből elsősorban a multiplayer módban kovácsolhatunk előnyt. Az MMORPG jelleget erősíti, hogy offline állapotban az ismerősök csatába hívhatják egymást, ha a játékos nincs gépe előtt, a karaktere ettől függetlenül még kalandozhat.

A Wii-s és Wii U-s verziók között nem lesz nagy eltérés, a Wii-n megkezdett kalandok folytathatók lesznek Wii U-n is. A Dragon Quest X legkorábban 2012 végén jelenhet meg.