Rendhagyó módon hadd kezdjem azzal, hogy a PS3 tulajdonosok egyik fő érve a konzol mellett az, hogy a platformra olyan játékok is megjelennek (PS3 exkluzív), melyek más konzolra nem.

Való igaz, hogy ezek közül a legtöbb fantasztikusan jó játék (pl. Uncharted 2), azonban ez az érv önmagában még kevés ahhoz, hogy valaki a Sony konzolját vásárolja meg. Xbox 360-ra is jelennek meg exkluzív játékok, melyek más platformon nem érhetőek el, s méghozzá nem is kevés. Összefoglaljuk számotokra azt, hogy 2011-ben várhatóan mik lesznek azok a játékok, amik kizárólag a Microsoft konzoljára készülnek. Figyelem, a lista korántsem teljes !

1. Gears of War 3

Talán amit a legtöbb játékos vár, az nem más, mint az Epic Games nagysikerü franchise-za, melyet eredetileg jövő áprilisban kellett volna megjelentetni, azonban ezt elhalasztották. Nem, a döntés mögött nem a nőt kell keresni, hanem a pénzt, a csúszás oka ugyanis nem más, mint az, hogy sokkal nagyobb bevételt várnak a játéktól a karácsonyi szezonban, mint az év bármely más időszakában, s valljuk be, e megfontolásban van valami. Az extra időt reméljük a fejlesztők kihasználják, bár jelenlegi formájában a játék remekül néz ki. Lehet, hogy ez lesz a jövő év egyik legnagyobb dobása?

2. Steel Battalion Heavy Armor

A Kinect kompatibilis játékot a From Software készíti a Capcom számára, s ez lehet a japán cég negyedik nagy projektje. Azok, akik szeretik a jövőben játszódó lövöldözős játékokat, biztosan várni fogják ezt a darabot. A történet Manhattan-ben játszódik, 2082-ben,  a futurisztikus környezet egészen jól néz ki.

3. Rise of Nightmares

A SEGA fejlesztésében készül ez a kőkemény horror, amiről jelenleg túl sokat még nem tudni. A Tokyo Game Show-n tűnt fel, meglehetősen kevés épkézláb információval. Nem kisebb jelzőt dobott be a köztudatba az Eurogamer, mint hogy a játék a horror műfaj megújítója lesz! Kíváncsian várjuk!

4. Codename D

A Tokyo Gameshow egyik nagy Kinect-es címe a Codename D volt. Az egyik rossz hír az, hogy ez a cím még nem végleges, gyakorlatilag egy projektcím. A másik rossz hír, hogy a játékról nagyon keveset lehet tudni, mely a Grashopper Manufacture műhelyében készül, s melynek fejlesztője Goichi Suda, aki például a Shadows of Damned játékot is készítette. A játék érdekessége, hogy a játékos élő kontrollerként funkcionál, azaz, imitálnia kell az összes ütést, mozgást és lövést a siker érdekében.

5. Project Draco

A Panzer Dragoon megálmodója, Yukio Futatsugi készíti a Project Draco-t, ami egy Kinect támogatású X360 exkluzív játék lesz. Talán már unalmas, ha megint azt mondom, hogy a játékról nem lehet sokat tudni, de az biztos, hogy a sárkányok és sárkányharcosok főszerepet kapnak benne.

 

6. Haunt

Különösebb nehézség nélkül kitalálható a címből, hogy ez valamilyen borzongós-félős játék lesz, hasonlóan a korábban említett Rise of Nightmares-hez. Kinect támogatású túlélő horror a Tokyo Gameshow-ról.

7. XCOM

Egy PC-s múlttal rendelkező francise következik, mely a BioShock fejlesztőinek keze alatt lövöldözős játékká alakul. A játék helyszíne az Egyesült Államok, az 1950-es években kell a játékosnak felvennie a harcot az emberiségre támadó idegenekkel szemben.

8. Kinect: Star Wars

2011 Karácsonyra ígérik a megjelenést, az idei E3 expon jelentették be a játékot. Szintén információéhséggel küzdünk e játék tekintetében is, azonban a Kinect támogatás egy egészen új Jedi élménnyel gazdagíthatja majd a játékosokat, az valószínű.

9. Codename: Kingdoms

Ha már E3, akkor az idei év egyik legnagyobb bejelentése a Codename: Kingdoms volt. A Crytek dolgozik az exkluzív játékon, melyről szintén nem lehet sokat tudni, vannak akik MMO FPS műfajt rebesgetnek. Vélhetően nagy meglepetésről lesz szó, ugyanis az Xbox 360 marketing menedzsere, Stephen McGill szép jövőt jósolt a játéknak. Biztosan többet tud már róla, mint mi.

10. Halo 4 (?)

Mielőtt a Halo rajongók rámhúznák a vizes lepedőt, természetesen nem maradhat le a listáról a Halo 4 sem. A Bungie idén bejelentette, hogy maga pontot tesz a franchise végére, nem óhajt több Halo játékot piacra dobni, azonban ez nem azt jelenti, hogy soha többet nem lesz Halo játék. A 343 Industries le is csapott a jogokra, persze hivatalos bejelentés még nincs. Az biztos, hogy a közelmúltban az interneten álláshirdetés jelent meg, amiben fejlesztőket kerestek a Halo széria folytatására. Gyanítom, legkorábban a 2011-es E3-on tudhatunk meg többet a játékról, melynek még a címe is ismeretlen.