A Microsoft elégedett az Xbox Game Pass szolgáltatásának sikerével, azonban a következő generációban javítani szeretne azon, derült ki Phil Spencer nyilatkozatából. Túl sokat kell várni, amíg a vásárló a játékhoz hozzájut.

Az Xbox Game Pass a közösségi játékélményre épít, mondta Phil Spencer, ahol az előfizetők több mint 100 játékhoz férhetnek hozzá anélkül, hogy fizikailag birtokolnák azt. A játékosok barátai ugyanahhoz a könyvtárhoz férnek hozzá, és itt kezdődik a probléma.

A Microsoft minél inkább egyszerűsíteni akarja azt, ahogy az előfizetők a játékokhoz jutnak, és Spencer szerint túl hosszú a várakozási idő, amíg valaki el kezdhet játszani egy adott címmel. Ki kell várnia a sok esetben hosszú letöltési időt, és ha egy barátja valakinek dob egy üzenetet, hogy “nézd milyen klassz ez a játék”, akkor nem tudja azonnal elkezdeni játszani, kipróbálni azt.

A letöltési idő gondot jelent, az idő, amíg játszani kezdhetsz, a töltési idők, ilyesmi.

 A Microsoft mindezen szeretne változtatni a következő generációban, az Xbox Series X érkeztével, azonban arról nem beszélt az Xbox-vezér, hogy mindez konkrétan hogy fog kinézni. Ugyanakkor, egy elemét már ismerjük egy korábbi bejelentésből mindennek: az új konzolon lehetővé válik az, hogy egyszerre több játék fusson a háttérben, alvó módban, és néhány gombnyomással ezek között váltani lehessen.