A múlt héten bejelentett Xbox One X Series névválasztásra sokan felkapták a fejüket, és a Microsoft azóta pontosított is, hogy az üzenet egyértelmű legyen. A következő generációs konzolt csak Xbox-ként fogják hívni.

A konzolgyártók hosszú évek óta az egyes modelljeiket külön, jól megkülönböztethető névvel látták el, amiből kiderült, hogy melyik generációról is van szó. A Microsoft úgy tűnik, hogy ezzel a hagyománnyal most szakít.

A vállalat egyik képviselője hivatalosan is megerősítette a Business Insider részére, hogy az új konzolt egyszerűen csak Xboxnak fogják hívni. A Series X ebben az esetben csupán a modell neve, ami lehetővé teszik, hogy újabb modellekkel rukkoljanak elő a jövőben.

A név, amit a következő generációba átviszünk, egyszerűen csak Xbox. És ez a név, amint azt a Game Awards-on is láthatta mindenki az Xbox Series X-en keresztül jön életre.

A Microsoft döntése egyúttal azt is jelentheti, hogy a cég szakítani kíván az éles generáció váltásokkal, és egyetlen márkanév alatt szándékozik a jövőben az újabb termékeit bemutatni.