Ritka az a gesztus, amit a BioWare tervez a Mass Effect 3 demójával kapcsolatban, ugyanis ajándék Xbox Live Gold előfizetést ad a demóhoz, pontosabban azért, hogy a demót minél többen ki tudják próbálni.

PlayStation 3 és PC tulajdonosoknak gyakorlatilag mindez közömbös, ők mindenféle extra költség nélkül hozzáférhetnek a Mass Effecct 3 demójához, azonban mint azt jól tudjuk, Xbox Live-on a demók elérése a Gold előfizetéshez kötött. A demó február 14-től lesz letölthető, először csak azok férhetnek hozzá, akik megvásárolták a Battlefield 3-at, a többiek három nappal később érhetik azt el.

A demóban a legelső küldetést lehet végigjátszani, és a játék multiplayer módjában is bele lehet kóstolni, azoknak is, akiknek nincs Gold előfizetésük. A BioWare a hivatalos fórumon jelentette be, hogy a demó mellé ajándékba jár Gold előfizetés is, persze csak egy rövid ideig, egészen pontosan néhány napig. Részleteket nem árultak el arról, hogy pontosan hány napig, milyen módon lehet a kódhoz hozzáférni, de már önmagában a tény is dicséretes, hogy valahogy majd megoldják. Hamarosan minden kiderül.