Talán a legforróbb téma, amit az Xbox One körül a napokban kialakult a kibertérben az, hogy vajon hogyan is sarcolja meg majd a Microsoft a használt játékok futtatóit, mert hogy megfogja, az egészen biztos. Az MCV magazinnak ötlete is van már.

A magazin értesülései szerint – melyet természetesen hivatalos forrásból nem erősítettek meg – a rendszer a következőképp fest majd. Az új játékot megvásárló gémer köteles lesz a játékot regisztrálni az Xbox LIVE-on, és ha eladja, akkor pedig törölni kell a rendszerből. Az azt megvásárló, tehát már a használt játékot birtokló játékosnak ismét regisztrálnia kell majd, de ezt már csak egy bizonyos összeg fejében tehetik majd meg.

A feltételezés nem rossz, azonban a kérdés az, hogy mi történik akkor, ha az eredeti tulajdonos nem törli a rendszerből a játékot, és úgy adja tovább? Abban az esetben futtatható lesz az új tulajdonos által a játék? Ezekre a kérdésekre egyelőre nincs válasz.

A fizetendő összeg sokak szerint az új játék árának körülbelül 10%-át teszi majd ki, tehát 1200-1500 forintos tételről van szó.