A Microsoft egy elég megdöbbentő közleményt adott ki, melyben megválaszol egy fontos kérdést az Xbox One online jelenlétével kapcsolatban. Ahhoz, hogy játszani lehessen, 24 óránként legalább egyszer online kell lenni.

Na, akkor még egyszer, ha elsőre nem hitted el. Az Xbox One-nal csak akkor lehet majd játszani, ha naponta legalább egyszer bejelentkezel az online térbe. Ha ez nem történik meg, akkor a rendszer letiltja a konzolod, s nem tudsz vele játszani ismét mindaddig, amíg legalább egyszer nem jelentkezel be. A blokkolt idő alatt filmeket nézni lehet majd a konzolon, csak a drága pénzen megvásárolt játékoddal nem tudsz játszani.

S hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Például azt, ha valaki nyaralni megy, s a kocsiba bevágja a konzolt, azonban a szállásán nincs internetkapcsolat, nem fog tudni játszani a saját játékával. De akkor sem, ha a szolgáltató hosszabb időre, néhány napra “elvágja a netet”. Sőt akkor sem, ha valaki néhány napra vendégeskedni megy egy ismerőséhez, akinek nincs netje, s vinné magával a konzolt, egy kis kooperatív móka kedvéért!

Az már senkit nem vigasztal, hogy a közleménynek az is része, hogy az Xbox One kikapcsolt, illetve készenléti állapotban semmilyen adatot nem oszt majd meg a Kinecten keresztül.