A hét elején történt Xbox One leleplezés egyik érdekes felfedezése volt, hogy a Microsoft sokkal inkább elmozdult a televíziózás és interaktív szórakoztatás irányába, mint azt a játékosok várták. A jövőben még achievement is járhat tévénézésért.

Ez a hír ugyanolyan meghökkentő első olvasásra, mint a tizedikre is, pedig igaz: a Microsoft egy olyan szabadalmi kérelmet nyújtott be, mely a “bizonyos videó- és reklámtartalmak megtekintéséért járó díjak és achievementek”-kel kapcsolatos. A szabadalom szerint tehát achievement jár akkor, ha bizonyos videós tartalmakat és reklámokat nézünk meg.

A szabadalom leírásában a következőket lehet megtalálni.

A televíziózás passzív tevékenység a néző számára, kevés olyan lehetőséggel, hogy interaktív élménye lehessen a nézett tartalommal összefüggésben. Az interaktivitás növelése érdekében a felhasználókat arra biztatjuk, hogy bizonyos videós tartalmakat és reklámokat nézzen meg, s ezek közül némelyekért díjakat és achievementeket kap.

A szabadalom leírásában az is megtalálható, hogy a Microsoft itt olyan díjakra gondolt, mint például digitális öltözik (avatar kellék), virtuális pénz, vagy akár fizikai formában nyújtható díj is.