Várható volt, hogy a Microsoft konzolos elnevezései előbb-utóbb galibát okoznak, ugyanis sok embert megtévesztenek “X”-ek a konzolok nevében. Ez történt most az Amazonnál is, sokan rosszul jártak.

Az Amazonnál az elmúlt napokban 747 százalékkal (!) megugrottak az Xbox One X eladásai, miután megnyílt az előrendelési lehetőség az Xbox Series X-konzolra. A vásárlók vélhetően abban a hitben nyomtak rá az új konzol áránál lényegesen olcsóbb árcímkével ellátott Xbox One X-re, hogy azt hitték, a legújabb konzolt vásárolják meg.

Egyértelmű, hogy az új elnevezés zavarta meg a vélhetően kevésbé tapasztalt vásárlókat, ez okozta a felfordulást az Amazonnál, nem pedig a jelenlegi generációs konzolra ugrott meg ennyire az érdeklődés.

A Microsoft mintha nem lenne túl következetes a konzoljai elnevezésével: Xbox 360, Xbox One, Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S, Xbox Series X. Rendszer egészen biztos nincs benne, a generációváltások nem egyértelműek, mint például a PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation 5 esetében.