A CD Projekt RED sikeresen rendezte viszonyát Andrzej Sapkowskival, a The Witcher-regények szerzőjével, így elhárult az akadálya annak, hogy valamikor elkészüljön a következő Witcher-játék.

Andrzej Sapkowski rossz üzletet kötött akkor, amikor a The Witcher-jogokat a lengyel CD Projekt RED-nek adta el úgy, hogy a nagyobb, fix összegű készpénzt választotta a kisebbért, azonban részesedéssel a játékból befolyó bevételekből. Amikor látta, hogy milyen siker lett a játék, bejelentkezett a kiadónál, és jogi útra terelte a számára előnytelen megállapodást.

Úgy tűnik, hogy sikerült rendezni a viszonyt a két fél között, olyannyira, hogy a stúdió újabb jogokra tett szert az IP-t illetően, amit a CDRP közleményben tudatott is a világgal. Elméletileg tehát elhárult az akadálya annak, hogy újabb Witcher-játék készülhessen.

Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy máris készül majd a folytatás, a jogokat akár mobiljátékokra, társas- vagy kártyajátékra is használhatja a lengyel stúdió. Akik nem mellékesen gőzerővel dolgoznak a Cyberpunk 2077-en, így amíg az nem lesz túl a sikeres megjelenésen, egészen biztosan nem vágják a fejszéjüket egy újabb projektbe, pláne nem ekkorába.