A hét elején történt Xbox One leleplezés után nyitva maradt egyik legnagyobb kérdés az, hogy mi lesz a használt játékokkal. Ez nem csak a játékosok idegeit cincálja, hanem a legnagyobb kereskedelmi lánc tulajdonosainak is hatalmas probléma.

Nem kell bemutatni a videojátékosoknak a Game Stop áruházláncot, mely az Egyesült Államok, s a világ legnagyobb videojátékok értékesítésével foglalkozó kiskereskedelmi hálózat. A cég tetemes forgalmat bonyolít le a használt játékok értékesítésével, így számukra létkérdés, hogy mi válik valóra azokból a pletykákból, melyek szerint fizetnünk kell a használt játékok futtatásáért.

A Joystiq információi szerint a cég papírjainak értéke 19%-ot esett a múlt héten, majd további 11%-ot ezen a héten az Xbox One bejelentését követően. Azaz, a cég gyakorlatilag egy hét leforgása alatt értékének 30%-át vesztette el. Ne felejtsük el, hogy itt milliárd dollárokról van szó!

A Game Stop használt játékokból származó bevétele a teljes bevételének 27.4%-a, mely 2012-ben 2.4 milliárd dollárt hozott a cégnek a konyhára!