Tegnap hajnalban jelentette be hosszú csend után a Square Enix a Dragon Quest következő epizódját, mely annyira nem tetszett a részvényeseknek, hogy a Sony részvények árfolyama is esett.

Természetesen a bejelentésről mi is beszámoltunk, így megtudhattátok, hogy a játék jövőre jelenik meg Wii-re és Wii U-ra is, s gyakorlatilag egy online szerepjátékról beszélünk. A fejlesztést a Square Enix saját maga végzi a sorozat történetében egyedülálló módon, s a két platform között nem lesz lényegi különbség azt leszámítva, hogy a Wii U-nak jobb lesz természetesen a grafikája.

A játék a temérdek újítás miatt akár érdekes is lehetne, de a részvényesek nem így gondolják, adta hírül a japán Nikkei. A Square Enix részvényei a játék bejelentése után 11 százalékot zuhantak, s a Sony is veszített piaci értékéből. Jogos a kérdés, hogy mi köze ennek a Sonyhoz? A Dragon Quest játék sokáig a PlayStation platformokon is elérhető volt, s voltak részek, melyek csak a Sony gépeire jelentek meg. Tekintettel arra, hogy a tizedik rész kizárólag Nintendo gépekre jelenik meg, a befektetők nem nézik rossz szemmel, hogy a Sony újabb sikersorozatot hagy veszendőbe.